Badkamerrenovatie

Badkamer renovatietips
Een badkamer renoveren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Neem bijvoorbeeld een douchegoot, je hebt al heel snel te maken met bouwkundige opstakels. Zo ook bij stroompunten, een waterleiding of een afvoer die verlegd moet worden. Toch is het mogelijk zonder relatief grote bouwkundige veranderingen een badkamer renovatie tot een succes te brengen.

Badkamermeubel
De meest toegepaste keuze is de wastafel vervangen door een badkamermeubel. U boekt hiermee snel resultaat. De badkamer ziet er snel fraaier uit omdat losse spullen netjes opgeborgen kunnen worden waardoor het er allemaal schoner uitziet. Het vervangen van badkameraccessoires hoort natuurlijk ook in dit rijtje te staan. Oude los hangende handdoekhouders en closetborstels vervangen door schone nieuwe is een kleine moeite en kleine aanschaf met een groot plezier.

Een regendouche zonder hak en breekwerk
Grohe biedt met de Rainshower de mogelijkheid om de oude kraan te verwijderen en op dezelfde aansluiting een nieuwe kraan met glijstang en regendouche te plaatsen. Binnen een uurtje beschikt u over een regendouche, wie had dat gedacht toen u begon na te denken over een badkamer renovatie.

Tegels overplakken
Door het wijzigen van de kleur en formaat van de wand- en vloertegel is het mogelijk dat u badkamer een geheel andere uitstraling te geven. In de meeste gevallen is het mogelijk om over de oude tegel heen te plakken.

Plafond met inbouwspots
Zit er schimmel in u stuc-plafond, in de meeste gevallen is het mogelijk om een verlaagdplafond aan te brengen van volledig afgewerkte plafonddelen en hierin inbouwspots te plaatsen. Zorg ervoor dat de ventilatie van de badkamer verbeterd wordt. Een gemakkelijke en snelle oplossing om het uiterlijk te veranderen.

Een grote spiegel, voegen reinigen, kit vervangen
Na de badkamer renovatie dient de badkamer er fris uit te zien. Belangrijk is dat de basis goed is. Smerige kitnaden dienen vervangen te worden, reinig de voegen waardoor er weer een frisse kijk is. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld boven het bad of naast een deur een grote spiegel plaatsen. Het geeft de badkamer een ruimere kijk en een soort verrassingseffect.

Comments are closed.

This site is protected by WP-CopyRightPro