CV-installaties

CV installaties

Bent u toe aan een nieuwe CV-ketel en wilt u besparen op uw energiekosten? Nijland Installatietechniek kijkt samen met u naar wat de juiste ketel is voor uw thuissituatie. Wij bieden verschillende typen ketels aan. Hieronder ziet u het aanbod van Nijland Installatietechniek.

Conventionele CV-ketel

Een centrale verwarmingsketel of CV-ketel is een installatie die voor warm water zorgt en hiermee de kamers in bijvoorbeeld een huis verwarmt. Dit wordt ook wel een solotoestel of conventionele CV-ketel genoemd. Dit type ketel heeft doorgaans een rendement van 70 tot 80%. Dat wil zeggen dat 20 tot 30% van de gebruikte energie via de schoorsteen verloren gaat. Een CV-ketel heeft een gasaansluiting en verhit het water in het systeem. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water in het systeem. Er is een rookafvoerkanaal aangesloten op een CV-ketel om de verbrande gassen af te voeren. Een thermostaat zorgt voor de regeling van de warmtevoorziening. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een hoog rendement combi-ketel.

Combiketel

Er wordt meestal alleen gedacht aan de centrale verwarming bij de aankoop van een CV-ketel. Maar net zo belangrijk is de voorziening voor warm water. U bespaart hiermee aardig wat ruimte. Met een combi-ketel heeft u immers geen aparte geiser of boiler meer nodig. U kunt kiezen uit een Hoog Rendement (HR) of Verbeterd Rendement (VR)-ketel. Het voordeel van een Hoog Rendement (HR) combi-ketel is dat deze minder ruimte inneemt én voordeliger is in de kosten.

Boiler

Als de ketel ver van het warmwatertappunt is verwijderd kan het enige tijd duren voordat u warm water krijgt. Als dit echt bezwaarlijk is, is de plaatsing van een aparte close-in boiler te overwegen. Dit is een compacte elektrische boiler die u installeert op een plek dichterbij het tappunt. Bijvoorbeeld in een keuken om zo snel warm water te hebben. Zodra er warmwater van de CV-ketel beschikbaar is, schakelt de boiler zichzelf uit.

Schuiven naar boven