Dakbedekking

Op de wat grotere platte en lichthellende daken wordt meestal een bitumineuze dakbedekking toegepast, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen SBS gemodificeerde bitumen en APP gemodificeerde bitumen. 

SBS toplaag

Deze bijzonder elastische lagen worden meestal gebruikt in éénlaagse en als toplaag in meerlaagse dakbedekkingsystemen. Zij bestaan uit een gecombineerde polyester/glas inlage voorzien van deklagen van SBS gemodificeerde bitumen, aan de bovenzijde al of niet afgewerkt met leislag of granulaat. De banen worden verwerkt volgens de brandmethode en kunnen zowel mechanisch bevestigd als losliggend en geballast worden aangebracht.

APP toplaag

Deze optimaal UV-bestendige lagen worden meestal gebruikt in éénlaagse en als toplaag in meerlaagse dakbedekkingsystemen. Zij bestaan uit een drager van polyester/glas gedrenkt in en gecoat met APP bitumen, aan de bovenzijde al of niet afgewerkt met leislag of granulaat. De banen worden verwerkt volgens de brandmethode en kunnen zowel mechanisch bevestigd als losliggend en geballast worden aangebracht. Een leislag of granulaat afwerking is er in diverse standaard kleuren. De door ons aangebrachte bitumen daken bestaan meestal uit een bevestigde polyester bitumen onderlaag (met of zonder isolatie) en een toplaag van APP dakbedekking afgewerkt met zwarte leislag. Uiteraard aangebracht volgens de huidige BDA normen en conform het bouwbesluit. In sommige gevallen, b.v. waar géén open vuur mag worden gebruikt, zal er voor een andere verwerkingsmethode en/of materiaal gekozen moeten worden.

EPDM toplaag

EPDM is een synthetische rubber die wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer. EPDM is uitstekend bestand tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuursschommelingen Tevens heeft het materiaal een grote blijvende flexibiliteit. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht, is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur.

Schuiven naar boven